19 Mart 2024
Genel

Ayak Kokusu Nasıl Giderilir?

Dünya genelinde çok sayıda insanın ortak derdidir ayak kokusu. Yabancı ortamlarda ayakkabıların ya da çorapların çıkarılması gerektiğinde zor durumda kalınmasına neden olan bu durum, farklı nedenlerden kaynaklanır. Ayak kokusunun giderilmesi için ilk olarak nedenin doğru tespit edilmesi, ardından ayak kokusunu gidermek için tedavi yöntemlerine başlanabilir.

Ayak Kokusu Nasıl Giderilir? 1

Ayak kokusu sorunu, kadın ya da erkek herkeste ve her yaşta görülebilir. Ayak kokusunun en belirgin nedeni terdir. Terleyen ayaklar üzerinde yer alan bazı bakteriler, ayakların koku yapmasına neden olur. Bu terleme ve kokunun önüne geçmek için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Ayak kokusu nasıl gider konusuna değinmeden önce kısaca ayak kokusu oluşumunu engelleyen faktörlerden bahsetmek istiyoruz.

  • Terlemeyi önleyecek çoraplar kullanılabilir.
  • Terlemeyi önleyecek ayakkabı ya da terlikler kullanılabilir.
  • Kullanılmadığı zaman mutlaka ayakkabılar hava alacak yerlerde saklanmalı.
  • Düzenli olarak ayakkabı ya da terliklerin bakımı, temizliği yapılmalı.
  • Ayakkabı tabanı değişiyorsa 6 ay da bir değiştirin.
  • Ayaklarınızı eve geldiğinizde yıkayın ve özellikle topuk bölgesindeki ölü deriden cildinizi arındırın.
  • Ayak kokusunu önlemek için özel olarak hazırlanan ayak deodorantlarından kullanabilirsiniz. Bu kokuları ayakkabıların içine sıkarak kullanabilirsiniz.
  • Ayaklarınızın terlemesini önlemek için giyeceğiniz çorabın içine az miktarda pudra koyabilirsiniz. Bu da etkili bir yöntem olacaktır.
  • Gün içinde ayaklarınız sürekli ayakkabı içindeyse yanınızda yedek çorap bulundurun ve gerektiğinde değiştirin.
  • Her gün aynı ayakkabıyı kullanmak yerine değiştirerek kullanın. Giymediğiniz zamanlarrda ayakkabınızın içine tane karanfil koyabilirsiniz.

Ayak Kokusu Nasıl Giderilir? 2

Ayak kokusunu engellemek için genel olarak yukarıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz. Merak edilen ayak kokusu nasıl geçer sorusuna cevap olarak sizlerle doğal bir kaç öneriyi paylaşmak istiyoruz.

Karbonat: Karbonat yöntemi için ayaklarınızın sığacağı büyüklükte bir leğeni ılık suyla doldurun. İçine 2 tatlı kaşığı karbonat atın ve ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletin. Yaklaşık 1 hafta kadar bu uygulamaya devam edin. Ayak kokusu tekrar edince yeniden uygulamaya başlayabilirsiniz.

Çay: Çay ile ayak kokusunu sonlandırmak için 2-3 adet poşet çayı çaydanlıkta demleyin. Karışımı daha sonra yarısına kadar su doldurduğunuz leğene boşaltın. Ayaklarınızı 15-20 dakika kadar bu suda bekletin. Koku kısa sürede yok olacaktır. Uygulamaya ayak kokusunu son bulana kadar devam edin.

Lavanta Yağı: Lavanta yağında yardım almak için yine leğeni ılık suyla doldurun. Daha sonra içine 10-15 damla lavanta yağı damlatın ve ayaklarınızı 15-20 dakika bu suda bekletin. Günde 2 kere bu uygulamayı yapın. Bir kaç gün sonra ayak kokusundan kurtulabilirsiniz. Ayak kokusu geçene kadar devam edin bu uygulamaya. Koku hafiflemeye başladığında günde 1 kere uygulamaya geçebilirsiniz.

Ayak Kokusu Nasıl Giderilir? 3

Sirke: Sirke ile ayak kokusuna son vermek de son derece basittir. Bu uygulama için leğeni ılık suyla doldurun ve 2 su bardağı kadar sirke ilave edin. Karışım içine ayaklarınızı koyup 10-15 dakika bekletin. Daha sonra sirke kokusunu çıkarmak için ayaklarınızı bol sabunlu su ile yıkayıp durulayın.

Çok merak edilen sorulardan ayak kokusu nasıl giderilir İbrahim Saraçoğlu özel kürü ile de tedavi edilebilir. Bunun için kaynayan 2 litre suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş ceviz yaprağı atılın. Bu karışımı kısık ateşte 8 dakika demlendirin. Daha sonra süzülüp ılımaya bırakın karışımı.

Ilıyan su karışımını geniş bir kaba alın ve ayaklarınızı bu suyun içerisinde yarım saat bekletin. 1 hafta boyunca günde 1 defa taze olarak hazırlayarak bunu uygulayın. Sonra 1 ay boyunca hafta da üç gün şeklinde uygulamaya devam edin. Aynı kürü 6 ayda bir uygulayabilirsiniz. Bunun için illa ayaklarınızın kokması da gerekmiyor. Ayak bakımı ve sağlığı için de etkili bir kürdür.

Etiketler

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video