20 Nisan 2024
Sağlık

Düşük Nasıl Anlaşılır?

Her anne adayı gebelik döneminde sancılı bir süreç yaşamakta ve bebeğini kucağına alacağı günü beklemektedir. Ancak ne yazık ki tüm gebelikler aynı sonucu vermemektedir. Gebelik düşük, ölü doğum, erken doğum, dış gebelik ve mol gebeliği bazı nedenlerden dolayı her zaman istendiği gibi gitmemektedir.

Bu nedenlerden biri olan düşük, gebeliğin 20. haftasından önce kendi kendine sonlanmasıdır. Makalemizde düşük nasıl olur, düşük riski nasıl anlaşılır ve düşükte kanama nasıl olur gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Dünya genelindeki istatistiklere bakıldığında, hamileliklerin %50’si düşükle sonuçlanmaktadır. Bunların büyük bir çoğunluğu ilk regl dönemini yaşamadan yada kişilerin daha hamile olduğunu anlamadan düşük yapmak zorunda kalanlardır.

Hamileliğin farkındalık döneminde ise hamileliklerin %15’i düşükle sonuçlanmaktadır. Aşağıda belirtilen bebek düşürme belirtileri ve düşük tehlikesi olduğunu hissettiğinizde en hemen doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Bu oralara ve düşük yapmak sebeplerine bakıldığında düşük yapan kadınların morallerini bozmaması ve kendini suçlu hissetmemesi gerekir. Bu durum kişisel bir durum olmayıp, insanların bünyesi ile alakalı bir durumdur. Ancak, hamile adaylarının düşük nasıl olur, düşük tehlikesi ve bebek düşürme belirtileri hakkında bilgi edinerek hamileliklerini kontrol altında tutmalarında fayda vardır.

Düşük Nasıl Anlaşılır? 1

Hafif ve ağır kanamalar ile birlikte vajinadan akıntı ile birlikte lekenlenme olması, karın bölgesinde ağrı yaşanması ve şiddetli kramplar düşük belirtileri arasındadır. Erken gebelik döneminde ultrasonografide bebeğin kalp atışlarının görülmesi, rahim ağzının kapalı olması ve ağrı yokken kanama olması düşük tehlikesi olduğunun habercisidir.

Bu durumda fiziksel aktivitelerin azaltılması önerilir ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar hareket yapması istenir. Hatta bazı durumlarda yatarak hamileliğin geçirilmesi söz konusudur.

Düşük Belirtileri Nelerdir?

Düşük belirtilerindeki ilk gösterge vajinadan akıntı gelmesi sebebiyle yaşanan lekelenme ve kanamaların olmasıdır.  Fakat ilk 3 ayda iç çamaşırında görülen leke veya kan kesin düşük yapıldığı anlamına gelmez. Çünkü bu lekelenme ve akıntılar normal bir hamile kadın da görülebilir. Bu durumda emin olmak için mutlaka doktorunuza giderek muayene olmalısınız.

Düşük Belirtileri Nelerdir?

Düşük belirtileri arasındaki bir diğer konu karın bölgesindeki ağrılardır. Genelde akıntı ve kanamadan sonra gerçekleşen ağrılar düşük belirtisi olabilir. Bu ağrılarla birlikte kramplar görülebilir ve bu ağrılar hafif veya keskin olmakla birlikte sırt ve kalça bölgesine yayılabilir. Eğer kanama ve ağrılar birlikte ise düşük tehlikesi olabilir. Yine ateş, halsizlik, bulantı ve kusma bebek düşürme belirtileri arasındadır.

Düşük çeşitlerinden biri olan erken düşük nasıl anlaşılır? Erken düşük belirtileri hafif pembelik şeklinde lekelenme kanaması ve hafif bir şekilde gerçekleşen alt karın ağrılarıdır.  Bu bulgular düşük tehlikesi olmakla birlikte, düşüğün gerçekleşeceği kesin değildir ve genelde hamilelik devam eder.

Düşük Belirtileri Nelerdir? 1

Bu dönemde doktorunuzun da yönlendirmesiyle istirahat edilmeli ve yorucu fiziki hareketlerden  kaçınılmalıdır.  Erken düşükte idrarla yapılan gebelik testlerinin silikleşmesi ve kandaki gebelik testine beta-hcg değerlerinde azalma veya yükselme olması, ultrasonda kese etrafında kanama izlerinin görülmesi belirtiler arasındadır.

Tüm gebeliklerde %25 oranında ilk 3 ayda kanama meydana gelmektedir.  Fakat he kanama düşük belirtisi değildir. Bu durumda düşükte kanama nasıl olur gibi bir soru aklınıza gelebilir. Her kanama düşük belirtisi değildir fakat düşük tehdidi olarak görülebilir. Kanamanın adet kanamasından fazla olması, şiddetli ağrı ile döl yolundan parçaların düşmesi veya kanama ile birlikte ateş ve karın ağrılarının olması durumunda doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video