28 Mart 2024
Genel

Kravat Nasıl Bağlanır, Kravat Bağlama Teknikleri Nelerdir?

Kravat erkek giyiminde tamamlayıcı ve şık bir aksesuardır. Takım elbise kravatsız düşünülemez. Birbirinden farklı kravat çeşitleri ile iki-üç takım elbiseye bile değişik bir hava katmak mümkündür. Şıklığa şıklık katar. Bağlaması da bir sanattır. Kravat bağlama zor gözükse de işin tekniğini bildikten sonra oldukça kolaydır. Kravat bağlamak için birkaç antrenman yeterlidir. Gelin şimdi bağlama çeşitlerine bir göz atalım.

Kravat Nasıl Bağlanır, Kravat Bağlama Teknikleri Nelerdir?

Basit Düğüm (Four In Hand) Tekniği

Kravat düğümleri içinde en temel ve basit olanı “basit düğüm” olarak da bilinen four in hand düğümüdür. Sade kravat için biçilmiş kaftandır. Bu düğüm çeşidi tüm gömlek yakalarına uyum sağlar. Yapısı uzun ve konik olan basit düğüm, ince kumaş tiplerinde dar, kalın kumaş tüplerinde ise geniş olarak kullanılır.

Çift Düğüm (Victoria Tekniği)

Victoria tekniği olarak da bilinen bu kravat bağlama yöntemi, basit düğüm ile benzerlik gösterir. Ancak ikinci bir tur gerektirir.  Çift düğümde önce kravatın geniş ucu dar ucun etrafını iki sefer dolaşır. Çift düğüm ile bağlananlar basit düğümle bağlananlara göre daha kalın bir görünüme sahip olurlar. Eğer kumaşı fazla kalın değilse çift düğümle bağlanan kravatlar pek çok gömlek yakasına uyum sağlar.

Yarım Windsor (Half Windsor) Tekniği

Yarım windsor adı verilen teknik yarım ya da küçük ve tam windsor düğümü olarak ikiye ayrılır. Yarım windsor düğümü üçgen ve şık bir görünüme sahiptir. Bu düğüm daha çok açık yakalı veya klasik yaka gömleklerde tercih edilir.

Küçük Düğüm (Orientl) Tekniği

Küçük düğüm ile bağlanan kravat düğümleri küçük olur. Küçük düğüm daha çok sıkı yakalı gömleklerde yahut çok kalın kumaşlı kravatlarda tercih edilir. Uzun yahut ayrık yakalı gömleklerde kullanılmaz.

Tam Windsor Düğümü (Full Windsor) Tekniği

Tam windsor düğümü ise daha çok özel günlerde kullanılan bir tekniktir. İngiliz stili olarak da bilinir. Bu düğüm, adını Windsor Dükü’nden alır. Tam windsor ya da full windsor tekniği ile yapılan kravatlarda daha hacimli bir yapı oluşur. Bu sebeple de çoğunlukla İtalyan yaka yahut windsor yaka gibi ayrık yakalı gömleklerde tercih edilir. Tam windsor tekniğinde, gömleğin son düğmesini kapatması gerekir.

Kravat Nasıl Bağlanır, Kravat Bağlama Teknikleri Nelerdir?

Christensen Tekniği

Bu teknikle bağlanan kravatların kalın bir düğüm yapısı vardır. Bu sebeple christensen tekniği ile bağlanan kravatlar daha çok ayrık yakalı ve uzun yakalı gömleklerde tercih edilmelidir. Bu teknik küçük yakalı gömleklere uygun değildir.

Grantchester Tekniği

Bu teknik zarif görünümü ile dikkat çeker. Düz bir görüntüsü olan grantchester tekniği her tür gömlek yakasına uyarlanabilir.

Cafe Düğüm Tekniği

Bu  bağlama tekniği Türkiye’de pek kullanılan bir teknik değildir. Cafe düğüm tekniği 11 adım sonucu meydana gelir. Kravat ucu ile birden fazla kıvrak hareket gerçekleştirilebilir. Davetlerin en gözde tekniklerinden birisidir.

Sık kullanılan kravat modelleri ile siz de takım elbiselerinizin bir numaralı tamamlayıcısı olan kravatlarınızı mükemmel şekilde bağlayabilirsiniz. Bir de iğne iliştirdiniz mi takım elbisenizin şıklığı ikiye katlanacaktır.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video