23 Nisan 2024
Anne ve Çocuk

Bebek Nasıl Doğar?

Bir bebeğin dünyaya gelmesi, çok alışılmış bir şey gibi gelse de herkes bilir ki bir bebeğin oluşumunun ilk anından doğum anına kadar her şey mucize gibi gerçekleşir. Her birey, nasıl doğduğunu merak eder. Bu durumu sorgulayınca hayret içerinde kalacağı şeylerle karşılaşır.  Hamile olan bir anne bile bu durumu kavramakta zorlanabilir.

Bebek Nasıl Doğar?

Bebek doğurmak bu dünyadaki zıtlıklarla dolu mükemmelliklerden biridir. Bu süreç hem acı içerisinde hem de anlatılmaz bir mutluluk içerisinde geçer. Bebek nasıl doğar videoları ve animasyonları pek çok kişinin merakını gidermek amacıyla youtube gibi sitelerle bulunur. Okumak bir yere kadar size bu süreci anlatsa da bu durumu kavrayabilmek için video ve animasyonlardan yararlanmak sizin için çok faydalı olacaktır.

Bir bebeğin oluşumu da tıpkı doğumu gibi mucizevidir. Bebeğin oluşabilmesi kadınların üreme hücreleri ile erkeklerin üreme hücrelerinin birleşebilmesine bağlıdır. Sağlıklı her birey üreme hücreleri meydana gelir. Karşı cinsin üreme hücreleri birleştiği ve dişi bireyin döl yatağında tutunma gerçekleşebildiği sürece hamilelik sağlıklı bir şekilde sağlanmış olur.

Erkek bebek doğurmak veya kız bebek doğurmak kişinin elinde olmayan bir durumdur. Çünkü üreme hücrenizde özelliği belirleyebilmeniz mümkün değildir. Kadınlar iki adet cinsiyet kromozomu bulunmaktadır. Bu iki cinsiyet kromozomu da aynıdır ve ‘X’ ile ifade edilir. Erkeklerde de iki adet cinsiyet kromozomu bulunmaktadır. Ancak bu iki cinsiyet kromozomu birbirinden farklıdır.

Biri ‘X’ ile ifade edilirken biri ‘Y’ ile ifade edilir.  Üreme hücreleri meydana gelirken annenin üreme hücresine bir adet ‘X’ kromozomu aktarılır. Ancak babanın aktardığı kromozom her zaman aynı değildir. ‘X’ aktarırsa kız çocuk, ‘Y’ aktarırsa erkek çocuk olur. Yani cinsiyet kavramı babadan gelen kromozomlarla açıklanabilir.

Bebek Nasıl Doğar? 2

Sağlıklı bir doğum yapılabilmesi için belirlenen hamilelik süresi dokuz ay on gündür. Bu süre içerisindeki sağlık durumunuz doğum üzerinde etkili olacaktır. Hamile iken çok fazla yememek, vücudunuzu esnetecek egzersizler yapmak yani hareketsizliliğe bürünmemek doğumunuzu kolaylaştıracaktır.

Bir bebeğin doğum sürecinin başlaması hormonlar tarafından kontrol edilir. Doğumun yaklaştığının en büyük belirtisi artan sancılardır. Hamilelik elbette zor bir süreçtir ancak doğum en zor andır. Bebek doğmadan bir süre önce kasılmalar artar. Anne, bu dönemde çok fazla acı çeker. Bu dönem ilk çocuktan uzun sürer. İkinci veya üçüncü çocukta bu sürenin kısaldığı dikkat çeker.

Bunun nedeni ilk doğum da rahim ağzının çok sıkı olmasından kaynaklanmaktadır. Normal doğum gerçekleşecekse rahim ağzının açılması gerekmektedir. Şiddetli kasılmalara bağlı olarak gerçekleşen bu durum en uzun olan durumdur. Çok küçük bir alana sahip olan rahim ağzı, bebeğin çıkabileceği kadar açılmalıdır. Aksi durumlarda sezaryen doğumla bebeğin alınması gerekmektedir.

Bebek Nasıl Doğar? 3

Eğer bebek normal doğacak ise derin derin nefesler alarak ve bebeği iterek doğum sürecine devam edersiniz. Rahim ağzı iyice açıldıktan sonra ıkınarak bebeği itmeniz gerekmektedir. Bazı annelerin bu sürede yorgun düştüğü gözlenir ve bebek vakumlu makineler tarafından annenin rahminden çekilerek çıkarılır. Eğer anne güçlü durabiliyorsa bebek kendiliğinden çıkar. Bir bebeğin önce başı görünür.

Ardından doktorun yardımı ile birlikte omuzları başını takip eder ve tüm vücudunu çıkarıldıktan sonra bebeğin ilk nefes alışına bağlı olarak ağlaması duyulur. Anne ile bebek arasında bir bağ görevi gören, hamilelik süresinde bebeği beslemiş olan plasenta kesilerek bebeğin doğumu tamamlanmış olur. Bebek annenin vücudundan tamamen ayrılmıştır ve artık kendi vücudu ona yaşam kaynağı olur.

Etiketler

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video