Kanada’ya Nasıl Gidilir


Göçmen adayları için Kanada’yı cazip kılan unsurlardan biri ABD’ye sınır komşusu olması.

Kanada’dan ABD’ye geçmek için ehliyetinizi göstermeniz yeterli.

Kabul ettiği göçmenlere din, dil, ırk ayrımı olmadan barış içinde yaşama olanağı tanıması, ekonomik ve sosyal refah ülkesi olması, yaygın sosyal güvenlik imkanları Kanada’nın tercih edilmesinde etkili olan önemli unsurlar arasında.

Ayrıca iş imkanları açısından da oldukça gelişmiş şartlar taşıyan Kanada'ya ülkemizden de birçok insan çeşitli işlerde çalışmak amacıyla gidiyor.

Kanada’ya turizm amaçlı gitmek için en az 2000 USA dolarını kenara koyup da gitmeniz gerekiyor.

Turizm amaçlı yapacağınız bu gezide henüz yola çıkmadan önce turistik vize almanız yeterli olacaktır.

Yaş, eğitim, meslek, tecrübe ve akrabalık gibi kişisel faktörler Kanada göçmenlik başvurusunda oldukça önemli.

Göçmenlik değerlendirmesinde 10 farklı kriterden en az 75 puan almanız gerekiyor.

Yaş:

  • 21­ - 45 yaşları arası 10 Puan
  • 18 altı veya 48 yaş üstü 0 Puan
  • 18­47 yaş arası 4 Puan

Eğitim:

  • Ortaokul­lise mezunları: 5 -­ 10 Puan
  • Üniversite mezunları: 20 puan
  • 3 yıllık meslek okulu: 20 puan
  • İki yıllık önlisans: 15 puan
  • Master­doktora yapmış olmak: 25 puan

Meslek eğitimi:

  • Petrol mühendisi 17 puan alırken, aynı rafineride çalışan işçi 2 puan alıyor.
  • Kanada’da önceden iş ayarlamak 10 puan

Mesleki tecrübe:

  • En az 1 yıl çalışmış olmak: 10 puan
  • İki yıl: 15 puan
  • 3 yıl: 20 puan
  • 4 yıl: 25 puan

Yabancı dil bilgisi:

  • İngilizce veya Fransızca dil yeteneği: 20 puan
  • İki dilden birini ana diliniz gibi biliyorsanız 16 puan
  • Orta derecede biliyorsanız 12 puan
  • Diğer kategoriler : 0 puan

Kişisel uyum:

  • Kanada yaşam tarzına ve kültürüne uyum ve motivasyon: 5­7 puan

Akrabalık:

  • Birinci dereceden: 5 puan
  • Eşinizin yüksek lisans mezunu olması: 5 puan
  • Lisans mezunu olması: 4 puan

Kanada hükümeti her katılımcıya 8 puan veriyor.

Ayrıca;

Kanada’ya gitmek için aracı kurumlara güvenmeyin.

Kanada Göçmen Yeterlilik Testi’ni geçtiğiniz anda başvurunuzu yapabilirsiniz.

Kanada’ya gitmenin en kolay yolu öğrenci veya turist vizesi.

Ancak yeterli nakit ve gayrimenkulü gösterip, Kanada elçiliğini geri döneceğinize inandırmanız gerekiyor.

Öğrenci ve iş vizesini 2 ile 4 hafta arasında almak mümkün.

Aileye bağlı göçmenlik vizesi alıyorsanız dört ile altı ay, bağımsız göçmen vizesine başvurduysanız sekiz ay hatta kimi zaman 24 aya kadar beklemeniz gerekiyor.

Kanada’da eğitim, sağlık gibi sosyal imkanlar çok fazla.

Ancak vergiler çok yüksek.


CEVAP VER