29 Mart 2024
Sağlık

Organik Beslenmenin Faydaları

Organik beslenme; tarım ürünlerinin yetiştirilmesinden sofralara gelene kadar her aşamasının doğal yöntemlerle yapılması durumda elde edilen ürünlerin tüketilmesi ile gerçekleşen beslenmedir.

Örneğin kullanılan toprak doğal gübreler ile beslenmeli, ürünlere herhangi bir katkı maddesi konulmamalı ve yetiştirirken hep doğal bitkisel ve hayvansal maddeler kullanılmalı.

Örneğin bir meyvenin ürünün organik olduğunu yoğun tadından, normal veya abartılı olmayan şeklinden / renginden (genetik uygulama yapılmamış ve renklendirici kullanılmamıştır) veya uzun sure dayanmamasından (koruyucu kullanılmamıştır) anlayabilirsiniz.

Tüketirken bunlara dikkat etmenizde fayda var.

Tüm bu doğal üretimin sonucu aslında oldukça net oluyor: organik ürünler vitamin ve mineral açısından çok daha zengin oluyor.

Bunun sonucu olarak da bir çok hastalığa karşı içerisinde bulundurduğu antioksidanlar, zarar görmeden vücudumuzun faydalanmasını sağlar.

Olabildiğince organik beslenmeye dikkat ediniz.

Aslında genelde pahalı olarak algılanmakla birlikte pek doğru sayılmaz.

Meyve ve sebzeleri mahalle pazarlarından almak örneğin organik beslemesize yardımcı olabilir zira pazarlarda satılan meyve ve sebzeler çoğunlukla tazedir ve doğrudan tarlalardan gelir.

Sağlıklı beslenme özellikle toplumumuzda yaygın olan pek çok hastalığa karşı mücadelede size ilk adımda yardımcı olur.

Sağlık her şeyin başı ise, sağlıklı beslenme de sağlığın başıdır diyebiliriz.

Sağlıklı beslenme için de her şeyden önce özellikle satın aldığınız meyve ve sebzelere dikkat etmelisiniz (çünkü bunları her gün tüketiyoruz)  ve mümkünse kendinize ve tabi ki ailenize bir beslenme programı çıkarmanızdır.

Özellikle hamile kadınların, bebeklerin ve çocukların gelişimi sırasında organik beslenme daha da önemlidir – zira vitamin ve mineral açısında daha zengindirler.

Bu şekilde tarım ürünlerinde kullanılan çeşitli kimyasal maddelerin ( tarımda kullanılan ilaçlar, koruyucu maddeler, antibiyotikler, yapay gübreler vb.) neden olabileceği toksik etkilerden (ki bu etkiler genelde vücudumuzun bağışıklık sistemimize zarar verir) ve bunların sonucu oluşan hastalıklardan korunma imkanımız olabilir.

Doğal beslenme sindirim, boşaltım ve bağışıklık sistemlerimizin daha sağlıklı çalışmasına destek olur ve en nihayetinde vücudumuzda yer alan toksinlerin de dışarı atılmasını sağlar.

Organik veya doğal topraklarda yetiştirilen ürünler hakiki tadını korur.

Bu nedenle yapılan yemek daha lezzetli olur ve damak tadımıza daha çok hitap eder.

Tam bu noktada köylerde yediğimiz herşeyin çok daha lezzetli olduğunu söylediğinizi duyar gibiyim.

Belki de organik beslenme ve tarım söz konusu olduğunu en az konuşulan konu aslında çocuklarımız ve gelecek nesiller için en önemli konu.

Organik tarımda kimyasallar kullanılmadığı için daha az erozyon olur, sularımız daha temiz olur, toprak daha verimli ve kaliteli olur (ki bu aynı zamanda toprağın su ihtiyacını azaltır) ve en nihayetinde havamıza da daha az zararlı madde salınımı olur.

Özetle, organik beslenme aslında hem kendimiz, hem ailemiz hem de çevremiz için daha sağlıklı bir dünya demek.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video