30 Nisan 2024
Genel

Silikon Lekesi Nasıl Çıkar?

Silikon kuruduğunda çok güçlü yapıştırıcı olmasından dolayı çoğu yerde kullanılmaktadır. Kullanma esnasında dökülme yaparak lekeler yapmaktadır. Suya dayanıklı olmasından dolayı lavabolarda ve banyolarda kullanılmaktadır.

Ele Bulaşan Silikon Nasıl Temizlenir

Silikonu elinizden çıkarmak için ilk önce elinizi bol suyla yıkayın. Silikon kurudukça elden çıkarılması zorlaşır. Silikon elinizde kurumadan çıkarmaya özen gösterin.

Ellerinizdeki silikonun çıkarılması için, Ellerinizi sıcak suyun içerisinde 5 dakika bekletiniz. Elinizde yumuşamış olan silikonu sert bir cisimle kazımaya başlayın. Kazıma işiyle silikon çıkmıyorsa tekrar elinizi sıcak suda 5-10 dakika daha bekleterek kazımayı tekrar yapın.

Elinizdeki silikonu çıkardıktan sonra elinizi deterjanla yıkayın. Daha sonra elinizi nemlendirici kullanarak yumuşatın. Eldeki silikon tinerle de çıkarılır. Elinizi tinerle yıkama yaparak silikon çıkar. Silikonu cam, fayans ve cam yüzeylerde çıkarma işlemi için çok dikkatli olmak gerekir. Silikon ıslak bir bezle silinebilir. Silikon kurumuş ise deterjanlı bir bez kullanarak çıkartılır. Bu durumda çıkmıyor ise silikon lekesi sert bir aletle kazınarak çıkarılmalıdır.

Cam eşyalarda silikon çıkarılırken kazıma işlemini çok dikkatli yapmak gerekir. Çizilme ve kırılma olabilir. Kazıma sonrası kalan izler için silikon sökücü kimyasallar veya alkol kullanılmalıdır. Cam eşyalarda silikonu çıkarmak için ilk önce elinize eldiven giymelisiniz.

Kırılma ve çatlama olabilir. Silikonu camdan çıkarmak için jiletle kazıyarak çıkarmalısınız. Kalan ince tabakayı da sabunlu suyla silerek veya yıkama yaparak çıkartabilirsiniz.

Ele Bulaşan Silikon Nasıl Temizlenir

Silikonun Kumaşlardan Çıkarılma İşlemi

Silikon giymiş olduğunuz elbiseye bulaşmış ise elde ve çamaşır makinasında yıkanmaması gerekir. Nedeni ise silikonun kumaşta ıslanması lekenin kumaşta her tarafa yayılmasına neden olur. Bunu aseton denilen kimyasal maddeyle silinerek çıkarılır.

Kumaşlar hassas ise silikondan kurtulmak için kuru temizleme yapmak gerekir. Tamir işleri yaparken mobilyalara da silikon bulaşabilir. Bunu çıkarmak için ise silikon yeni bulaşmış ise ıslak bir bezle silinerek çıkarılır. Kurumuş silikon lekesini çıkarmak biraz zaman alır. Bunu yapmak için silikon lekesini sert bir aletle kazıma yapın. Daha sonra kalan ince tabaka için önce ısıtın ve sert bir cisimle kazıyın. Bununla da bir sonuç elde edemezseniz silikon sökücü maddeyle kaldırabilirsiniz.

Kullanılan silikon sökücü madde mobilyanıza zarar verecek olursa kullanmayın. Silikon çıkarma işlemleri bittikten sonra ellerinizi sıcak suyla ve sabunla yıkayın. Elleriniz sabundan dolayı köpürme oluyorsa elinizde silikon lekesi kalmamış olur. Eliniz köpürmüyorsa elinizde bir miktar silikon kalmış olabilir. Silikon suya dayanıklı kimyasal bir madde olduğu için kullanım alanları çok geniştir.

Silikonun Kumaşlardan Çıkarılma İşlemi

Silikon kumaşlara veya kıyafetlere bulaştığında elde veya çamaşır makinasında yıkanmamalıdır. Suda yıkanan lekeler erime yapmasından dolayı kıyafetlere dağılma yapar. Hassas kumaşlarda temizleme işini kuru temizleme yaparak silikon lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Aseton ile de silikon lekesinden kurtulabilirsiniz. İlk olarak temiz beyaz bir beze aseton dökün, silikonun olduğu yeri bez ile iyice temizleyin. Aseton çözücü etkiye sahip kimyasal maddedir. Asetonu elbisenin gözükmeyen bir yerinde deneme yapın ki elbiseye zarar verip vermediğini kontrol etmiş olursunuz. Elbiseye zarar veriyorsa aseton u kullanmayın.

Elbisenizi hiç asetona bulaştırmadan kuru temizlemeye vererek silikondan kurtulmuş olursunuz. Silikonun zararlarından kurtulmak için çalışırken elinize eldiven takın. İş elbisesi olarak kullandığınız elbiseleri giyerek silikon eziyetinden kurtulmuş olursunuz. Silikon lekesi yüzey fark etmeksizin çabuk kuruduğundan temizlenmesi de çok zor olmaktadır.

Evde uygulayacağınız silikon çıkarma yöntemleriyle bu lekelerden kurtulmuş olursunuz. Silikonu kullanırken kıyafetlerinize bulaşmamasına çok dikkat etmelisiniz. Silikon işlemleri bu şekilde rahat bir şekilde çıkacaktır.

Etiketler

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video