29 Mart 2024
İş Hayatı ve Kariyer

Balık Çiftliği Nasıl Kurulur

Balık çiftlikleri biraz meşakkatli bir uğraş olarak görünse de hem ticari açıdan getirisi yüksek bir iş, hem de Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı‘nın da destek verdiği bir sektör olduğu için sıkça tercih edilen bir yöntemdir.

Balık çiftliği kurmak gibi bir niyetiniz var ise sizi kısaca bilgilendirmek isterim.

Alabalık çiftliği kurmak gibi bir hedefiniz var ise şunları bilmenizde yarar var. 

Çiftlikte kuluçkahaneler adı verilen birimler bulunuyor ve bu birimlerde balıkların yumurtalarını 30 günde çatlatmaları bekleniyor. 

Yumurtaların çatlamaları sonucu elde edilen balıklar yaklaşık 15 günde yüzmeye başlarlar, ağırlık olarak 1 grama yaklaşınca ise kafeslere alınırlar.

Yemlerle beslenen bu balıklar 12 ay gibi bir sürede 250 gram ağırlığa ulaşırlar ve bu boya ulaşan balıklar ise artık porsiyonluk tabirine ulaştığı için tüketime hazır demektir. 

Balık çiftliğinde işler sadece balıkların yemlenmesi ile sınırlı değil elbette, standart kafesler oluşturulması gerekiyor ve olası hasarlara karşı korunaklı hale getirilmeliler.

Bunun yanında, özellikle kış aylarını seven alabalıkların ağının değişimi, boylarının ölçülüp kendi ölçüsüne uygun kafese konulması gibi işlemler yapılmaktadır. 

Kışın Alabalık üretimi için uygun iklimdir ama yazın bu durum suyun ısınması ve balıkların uyum sağlayamaması açısından tehlike arz edebilmektedir.

Bu sorunun önüne geçebilmek için ise balıkların aşılanması yöntemi kullanılıyor ve bu sayede de yazın alabalık yetiştiriciliği devam edebiliyor ve sezonluk bir işin önüne geçilmiş oluyor.

Her mevsimde balık çiftliğinde çalışma söz konusu olabilmektedir.

Etiketler

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video