26 Nisan 2024
Genel

Uhu Lekesi Nasıl Çıkar?

Kırılan, yırtılan, çatlayan eşyaları yapıştırmak için kullanılan uhu akışkan olması nedeniyle yapıştırma esnasında kendi isteğimizin dışında kıyafetlere, mobilya ve koltuklara istemediğimiz yerlere yapışırlar. Her leke gibide uhu lekesi insanları tedirgin etmektedir. Uhu lekesini çıkarmak için hemen müdahale etmemeliyiz. Uhu nun kurumasını beklemeliyiz. Kuruduktan sonra müdahale ye başlamalıyız. Giysiye bulaşan uhu yeniyse hemen temizlemeye başlamayın.

Uhunun kurumasını bekleyerek daha iyi leke çıkarma işlemi yapmalıyız. Kurumadan yapılan müdahale kurulama yaptığımız bezin de yapışmasına neden olur. Uhunun kuruması yarım saat ile bir saat arasındadır. Daha fazla beklerseniz bu seferde uhu iyice sertleşerek ve kumaştan çıkması iyice zor bir hal alacaktır. Giysideki uhu kuruyunca üstte kalan kısmı sert bir aletle kazıyarak çıkarın. Daha sonra geride kalan uhuyu çıkarmak için 1 bardak suyun içine 1 kaşık ağartıcı bulunmayan toz deterjan ilave edin. Bu karışımı beyaz bir bez ya da havluya emdirip, havluyu da uhu lekesinin üzerine tampon yaparak bastırın. Bu işlemi yaptıktan sonra durulayın. Kumaşın kurumasını bekleyin. Kumaşın kurumasında ısıtıcı kullanmayın. Isıtıcı uhunun lekesinin yeniden yapışmasını sağlayacaktır.

Uhu Lekesi Nasıl Çıkar?Mobilya ve benzeri eşyalara yapışan uhu hemen temizlenirse leke yapmaz. Fakat dökülen yapıştırıcı veya uhu çok miktarda dökülmüş ise elinize bir eldiven ya da poşet geçirip fazlalıkları almanızda yarar vardır. Bunu yaparken az dökülen taraftan başlayarak fazla dökülen tarafa doğru toplamaya başlayın. Nedeni ise uhunun etrafa yayılmasını önlemektir. Kalan uhunun kurumasını bekleyerek müdahale yapmayın. Yapışkan kuruduktan sonra buharlı bir alet ile yapışkan maddenin tamamen kalkmasını sağlamış oluruz. Buharlı ütü bunun için en ideal kurutucudur. Bu işlemi yaptıktan sonra hafifçe ovalayarak yapışkanın çıkmasını sağlamış oluruz. Uhu lekesi mobilyaların kırık olan yere dökülmüş ise üzerine biraz buz parçası koyarak erimeye başlasın. Buz parçası erime yaparken üzerine bir ütü ile buhar tutun. Buz eriyip bittiği zaman uhu lekesi de kendiliğinden kaybolacaktır.

Mobilyanıza Japon yapıştırıcısı falan dökülmüş ise üzerine biraz aseton dökün ve yumuşamasını bekleyin. Daha sonra bir jiletle uhuyu kazıma yaparak çıkarın. Koltuktaki uhu lekeleri içinde kumaşlara yapılan yöntemlerle çıkarma işlemi yapılır. Koltuğun kumaşına dökülen uhu kurumadan müdahale yapmayın. Kuruma gerçekleştikten sonra deterjan ve suyu karıştırarak yıkama yapmalısınız. Kurumadan uhuyu çıkarmak istediğinizde uhu kullandığınız beze yapışarak temizleme işinizi engelleyecektir.

Uhu Lekesi Nasıl Çıkar? 2Mobilya kumaşına dökülen uhu kuruduktan sonra sert bir plastik ile kazıma yaparak çıkarırsınız. Daha sonra ütü ile buhar tutarak uhunun kaybolmasını sağlarsınız. Halıdan uhu lekesi çıkarmak için fazla uğraşı gerektirir. Elyaf ve özel boyalar kullanıldığı için lekeleri çıkarmak oldukça zordur. Halınızdaki uhu lekesi biraz kurumalıdır. Kuruma süresi 1-2 saat arasıdır. Daha uzun süre beklemeyin. Uhu sertleşir ve halının elyafını yakar. Uhu lekesi kuruduktan sonra yapıştırıcıyı sert plastik ile kazımalısınız. Daha sonra 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı deterjan karıştırın. Bu karışımı temiz bir beze emdirin. Emdirmeden sonra halıdaki uhu lekesi üzerine tampon yaparak bastırın. Daha sonra biraz su ile halıdaki uhu lekesi dökülen bölgeyi durulayın. Bu işlemler bittikten sonra halıdaki nemi kuru bir bezle alarak kurumasını sağlayın.

Uhu lekelerini çıkarma işlemleri genelde aynı yöntemle çıkarılmaktadır. Önemli olan uhunun halılarda, kumaşlarda ve giysilerde kurumasını bekleyin. Kurumadan yapılan müdahalelerde sonuçsuz kalırsınız. Kurumayan uhu etrafa dağılır ya da kurulama yaptığınız beze yapışarak temizleme işlemi zor olur. Mobilyalarda dökülen uhuyu beklemek gerekmez. Uhu dökülür dökülmez yapılan müdahale doğru yöntemdir.

Etiketler

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video