30 Nisan 2024
Sağlık

Burun Neden Kanar?

Burun kanaması kişiyi de etrafındakileri de telaşa sevk edebilecek bir durumdur. Bazı kişilerde sık sık burun kanaması görülebilir. Bu tıbbi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Eğer hiçbir rahatsızlığınız yoksa bir doktora muayene olmanız iyi olacaktır.

Burnu sık kanamayan bir kişiyseniz de bunu hemen ciddi algılamamanız da fayda vardır. Çok basit nedenlerle burun kanayabilir. Bu nedenler öğrenilirse, burun kanadığı anda bu nedenler gözden geçirilirse telaşa kapılmamanız gerektiğini düşünebilirsiniz.

Burun Neden Kanar? 1

Burun kanaması sebepleri nelerdir? Burun kanaması sebepleri öğrenildiğinde, burnu kanayan bir insan karşısında soğukkanlılığınız koruyabilirsiniz. Durduk yere burun neden kanar? Neden burun kanar?

Burun kanaması genellikle çok ciddi şeylerin işaretçisi değildir. Buna rağmen kan gelmesi durumunda herkes olayı ciddiye bindirir. Kanamaya neden olabilecek genel şeyler bilinirse, bu nedenler uzak durmak sizi kurtarabilir. Burun kanamasını durdurmak için bildikleriniz işe yarayabilir.

Burun kanamasının en sık görülen nedenlerinden bir tanesi de burna darbe almaktır. Sert bir darbe elbette çok ciddi kanamalara neden olur. Burna alınan herhangi bir darbe basınca bağlı olarak zedelenme ve kanama ile sonuçlanır. Böyle durumlarda ciddi bir hasar olup olmadığı doktor tarafından kontrol edilmelidir.

Grip olunduğunda burun kanaması da görülebilir. Çok fazla sümkürmeye bağlı olarak burnunuzun tahriş olması kaçınılmaz olur. Bu tahriş hem burnunuzun içerisinde hem de dışarısında olur. Kanamanın nedeni çatlayan kan damarlarıdır. Burnunuzu temizlerken su kullanırsanız tahriş olma ihtimali azalır.

Hiç düşünmeyeceğiniz nedenlerle de burnunuz kanayabilir. Burnunuzu karıştırmak, kimi zaman sümküremediğiniz durumlarda sizi kurtarabilir ancak burnunuzun kanamasına da neden olabilir. Özellikle deriye yapışan partikülleri kopması için iyice çekiştirmek, kılların da kopmasına neden olur. Peçete ile kontrol edildiğinde kanadığı görülebilir.

Burun Neden Kanar? 2

Özellikle mevsim geçişlerinde havanın kuru olması nedeniyle her insanda yer yer burun kanamaları görülebilir. Aynı kuruluk odanın ısıtılmasına bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Sprey kullanmak, krem kullanmak burnunuzun kanamasından sizi kurtarabilir.

Hormonlar da burun kanaması üzerinde çok etkilidir. Bunun en büyük örneği hamileliklerdir. Hamilelerin kan miktarları zaman içerisinde artar. Burun kanamaları çok sık görülür. Bunun farkında olmayan hamile kadınlar büyük telaşa kapılabilirler. İçleri rahat edecekse elbette doktorlarına danışmamalılardır. Ancak doktorlarına ulaşamıyorlarsa bu durumun normal görülebileceğini akıllarından çıkarmamalılardır.

Hatalıklardan kurtulmak için ilaçlar kullanılır. İlaçlar vücudunuza girdiğinde fayda sağladıkları gibi zarar vermeden de çıkmazlar. Kullandığınız ilaçlar da burun kanamasına neden olabilmektedir. Kullanacağız bu ilaçlar genellikle burun spreyleridir.

Burun Neden Kanar? 3

Burun spreyini çok uzun süre kullanmak deriyi zedeleyecektir. Bunun yanı sıra bazı aspirinler de bu etkiyi gösterebilir. Uzun süredir kullandığınız ilaçlar varsa, bu ilaçların yan etkileri gözden geçirilmelidir. İlaç bırakılmalı ancak bundan önce doktorunuzla görüşülmelidir.

Burun kanaması denince akla gelen diğer seçenekler kanın pıhtılaşmaması ve haliyle de potasyumun eksikliğidir. Hatta kan pıhtılaşmaması ilk akla gelen durum olmalıdır. Çünkü ansızın kanamalar, moraran burun bu vakalarda sık sık ortaya çıkar.

Potasyum ile kanın pıhtılaşması ilişkilidir. Potasyum kanın pıhtılaşmasına yardımcıdır. Kanın pıhtılaşamadığı durumlarda kanamalar görmek son derece normaldir. Kanın pıhtılaşması ile ilgili problemleri olan kişilerde burun hiçbir şeye bağlı olmadan kanar.

Burun Neden Kanar? 4

Gece uyurken veya ansızın burun kanaması ile karşılaşılması doğaldır. Potasyum eksikliğinde kan pıhtılaşamaz, buna bağlı olarak burun kanaması gibi pek çok sonuç ortaya çıkar.

Burun kanaması tansiyonla bağlantılı olarak da görülebilir. Yukarıdaki nedenlerden herhangi birinden şüphelenmiyorsanız, doktora muayene olarak problemin kaynağını bulmak içinizi rahatlatacaktır.

Etiketler

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video