Çocuğunuzun uzun yaz tatilinde öğrendiklerini unutmaması, yeni eğitim dönemine hazır olması, aynı zamanda da tatilin keyfini çıkarabilmesi için doğru bir planlama büyük önem taşıyor.
Uygun bir ders programı hazırlayarak, çocuğunuzu eğitici ve sosyalleşeceği kurslara göndererek ve zaman zaman düzenleyeceğiniz gezilerle tatili faydalı hale getirebilirsiniz.
Ders programı hazırlarken;
- Ders programının kişiye özel olduğunu unutmayın.
- Haftalık ve günlük ders programı oluşturun.
- Ders sürelerinizi çocuğunuzun dikkatinin yoğun olduğu 20 – 40 dakikalık sürelerle sınırlayın.
- Her dersten sonra 5 – 10 dakika tekrar yapın.
Örnek ders programı:
- 9.00: Kahvaltı
- 10.00 – 11.00: Matematik çalışması ( Sabah saatleri öğrenmeye en uygun saat olduğu için ilk ders olarak matematik tercih edilebilir. Her gün farklı dersleri dönüşümlü olarak programa dahil edebilirsiniz.)
- 11.00 – 12.00: Tarih çalışması ( Sayısal bir dersin ardından sözel bir ders seçmeniz farklı geleceği için öğrenmeyi sürekli kılabilir. Tarih yerine Türkçe, Sosyal bilgiler gibi dersler de tercih edilebilir.)
- 12.30: Öğle Yemeği
- Serbest zaman: ( Yaşadığınız ya da bulunduğunuz mekana uygun olarak çocuğunuzla beraber onu rahatlatacak eğlenceli bir aktiviteye katılabilirsiniz. Tercihi ona bırakmanız, derslerden sıkılmasını önleyecektir.)
- 18.00: Okuma Saati ( Tatilde okuyabileceği kitapları, tatil başlamadan önce beraber alıp, kitaplığında oluşturacağınız ayrı bir alanda kitap okumasını da programlı hale getirebilirsiniz.)
- 19.00 – 20.00: Akşam Yemeği
- 20.00 – 22.00: Gezinti, TV, Sinema, Tiyatro, Konser, Sergi
Yaz tatili için kurs ve etkinlik önerileri:
- İlgi duyduğu bir enstrümanı öğrenmesi için müzik kursu
- Yüzme kursu
- Bilim, sanat ve teknoloji atölyeleri
- Dil kursu
- Bulunduğunuz yerdeki müze, tarihi mekan ve parklar
- Tiyatro kursu
- İlgi duyduğu spor dalında eğitim alabileceği kulüpler
Leave feedback about this